Русия постави мобилизационен пункт на границата с Грузия, предаде ТАСС. Това съобщи

...
Русия постави мобилизационен пункт на границата с Грузия, предаде ТАСС. Това съобщи
Коментари Харесай

Русия постави мобилизационен пункт... на границата с Грузия

Русия сложи мобилизационен пункт на границата с Грузия, съобщи ТАСС. Това заяви Министерството на вътрешните работи на Северна Осетия (република в границите на Руската федерация) на 27 септември.

На руснаците ще бъде разрешено да преминат пешком през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Горни Ларс ", макар че той не е предопределен за това. Това решение беше взето заради забележителното нарастване на броя на леките транспортни средства, движещи се към Грузия. Вчера на граничния пункт беше позволено да се минава с колела и скутери.

The Georgian-Russian border now looks something like this.
The mass media write about a queue 18 km long????????    
— MAKS 22???????? (@Maks_NAFO_FELLA)

На 26 септември вицепремиерът на републиката Ирбек Томаев съобщи, че на " Горни Ларс " са се събрали към 3500 леки автомобила, " в които има най-вече хора в наборна възраст ". На 26 септември опашката за овакантяване на Русия за Грузия се простира на повече от 20 километра, а прекосяването на границата лишава най-малко 3-4 дни. Трафикът към Грузия се усили, откакто Путин разгласи частична готовност в Русия.

The Russian-Georgian border was allowed to be crossed on foot because of the enormous crowds at the customs point.
— Alik Puhati (@rajdianos)

Повече руснаци евентуално ще се насочат към Казахстан след днешното изказване на министъра на външните работи Марат Ахмеджанов, в което той увери, че няма да бъдат екстрадирани руснаци, бягащи от готовност. Стига да не са оповестени за интернационално търсене.

" Ако е осъществено престъпно закононарушение, през днешния ден и Русия, и нашата страна екстрадират в границите на Минската спогодба и в границите на даването на правна помощ, които са утвърдени от нашите парламенти ", сподели Ахмеджанов.

unprecedented numbers of russians flooding border crossing w kazakhstan
— ian bremmer (@ianbremmer)

Но той акцентира, че става дума единствено за престъпно проявени нарушители, оповестени за интернационално търсене.

" Ако те търсят службите за военна регистрация, това не е правно съображение за екстрадиция ", увери министърът.

По данни на казахстанската медия " Orda " 98 000 съветски жители са влезнали в Казахстан след оповестяването на частната готовност на 21 септември.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР